za očuvanje suverene Hrvatske države izborene u domovinskom ratu, protiv rasprodaje domovine, protiv ulaska u Zapadni balkan, Europsku uniju i NATO

Samostalna i suverena država
Samostalna i suverena država jedini je okvir koji Hrvatima može osigurati slobodu, kulturni napredak i materijalno blagostanje. Pobjedom u Domovinskom ratu hrvatski je narod stekao pravo da upravlja i gospodari zemljom za koju ga vežu ljubav, uljudba i povijesno iskustvo.
Hrvatska zemlja
Hrvatska zemlja, otoci, šume, rijeke, jezera i druga prirodna bogatstva moraju biti u vlasništvu hrvatskih građana i hrvatske države. Stranci ne mogu biti vlasnici hrvatskih prirodnih bogatstava.
Hrvatska vojska
Samostalna i suverena država jedini je okvir koji Hrvatima može osigurati slobodu, kulturni napredak i materijalno blagostanje. Pobjedom u Domovinskom ratu hrvatski je narod stekao pravo da upravlja i gospodari zemljom za koju ga vežu ljubav, uljudba i povijesno iskustvo.
donacije
 
 
JEDINO HRVATSKA se u poptunosti financira od članskih doprinosa i donacija.
 
Stoga je svaka Vaša pomoć dobrodošla!

Postanite dio tima

milovan


banjamin


damir


marjan


slaven


Posjetite linkove

amac

anteg

hkv

tompson

youtube

Izravno

HR Svijet

http://europskaunija.yolasite.com

Glavne točke programa "Jedino Hrvatske"

UVOD

Samostalnoj hrvatskoj državi, uspostavljenoj nakon 900 godina stranog gospodstva, danas ponovno prijeti gubitak samostalnosti.

Početak 21. stoljeća obilježava opća politička i gospodarska nesigurnost i nepredvidljivost.

Mijenjaju se odnosi među velikim silama, stari načini upravljanja svijetom  istrošeni su, a novi još nisu uspostavljeni.

Jedino se ne mijenja vječna težnja ljudi, naroda i država da si prigrabe što više prirodnih i materijalnih dobara i sebi osiguraju što bolji život. Ta je težnja uzrok stalnim ratovima, napetostima, pritiscima i ucjenama kojima su izložene manje i slabije države.

U Europi su pad Berlinskog zida i ujedinjenje Njemačke označili kraj jednog doba i početak novog svrstavanja i novog odnosa vlasti među državama. Taj je proces u tijeku,a položaj koji izbori Hrvatska odredit će njenu budućnost u slijedećim desetljećima.

Prirodne su mogućnosti Hrvatske iznimne. One, uz samostalnu hrvatsku vlast, Hrvatima mogu osigurati život u blagostanju.

Zbog svega toga, stranka „Jedino Hrvatska-Pokret za Hrvatsku“ nastoji, pod svaku cijenu, očuvati ne samo samostalnu i suverenu hrvatsku državu, kakva je izborena u Domovinskom ratu i priznana od Svjetske organizacije naroda, nego i prirodne ljepote, raznolikost hrvatske zemlje, te sve biljne i životinjske vrste koje u njoj žive.

SAMOSTALNOST I SUVERENOST

Samostalna i suverena država jedini je okvir koji Hrvatima može osigurati slobodu, kulturni napredak i materijalno blagostanje. Pobjedom u Domovinskom ratu hrvatski je narod stekao pravo da upravlja i gospodari zemljom za koju ga vežu ljubav, uljudba i povijesno iskustvo.

Međunarodnim priznanjem svijet mu je priznao pravo da sam unutar svojih granica suvereno određuje kako će živjeti i gdje će pred stranim državljanima uživati prednosti zbog kojih granice postoje.

Po međunarodnom načelu teritorijalne suverenosti na hrvatskom se državnom području  primjenjuju samostalno doneseni hrvatski zakoni i drugi propisi, za sva kaznena djela samostalno sude hrvatski sudovi, samostalno se određuju, prikupljaju i troše porezi.

HRVATSKA VOJSKA

Državnu cjelovitost i neovisnost od vanjskih ugroza treba čuvati hrvatska vojska,utemeljena na iskustvu i ljudima iz Domovinskog rata. Hrvatskom vojskom mogu zapovijedati samo Predsjednik Republike i Glavni stožer. Bez takve vojske nema samostalne državne politike.

ZEMLJA

Hrvatska zemlja, otoci, šume, rijeke, jezera i druga prirodna bogatstva moraju biti u vlasništvu hrvatskih građana i hrvatske države. Stranci ne mogu biti vlasnici hrvatskih prirodnih bogatstava.

MORE

Hrvatsko more vlasništvo je hrvatske države. Isključivi gospodarski pojas mogu iskorištavati samo hrvatska država i hrvatski građani.

ZRAČNI PROSTOR

Nadzor nad letovima zrakoplova u hrvatskom zračnom prostoru i naplatu tih letova mora obavljati isključivo hrvatska država. Ti se poslovi ne smiju,  kao danas, povjeravati drugim državama.

MATERIJALNA BOGATSTVA

Neovisnost i suverenost podrazumijevaju i slobodno raspolaganje materijalnim bogatstvima zemlje.

Stoga sva poduzeća od javnog interesa koja -poput Vodovoda, Plinare, Elektre- opskrbljuju građane vodom, plinom, strujom, komunalnim i drugim uslugama moraju biti u većinskom vlasništvu hrvatske države.

Budući da strano vlasništvo dovodi do gospodarskog i političkog podčinjavanja, pobuna i ratova, za što nam povijest daje mnoštvo primjera, i u svim drugim, privatnim poduzećima, većinski vlasnici mogu biti samo hrvatski državljani.

Poduzećima u većinskom stranom vlasništvu može biti odobreno poslovanje u Hrvatskoj i posjedovanje nekretnina samo posebnom odlukom hrvatske Vlade.

GOSPODARSTVO

O poljoprivredi, industriji, turizmu kao ni o drugim gospodarskim granama u današnjim se okolnostima, na žalost, ne može programski govoriti jer gospodarske programe donose metropole, a ne kolonije.

Hrvatska je svoj politički i ekonomski suverenitet, a time i gospodarski razvoj, prepustila Bruxellesu i europskim multinacionalnim kompanijama.

Stoga treba najprije raskinuti Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, osloboditi se stranog tutorstva, pa tek onda odrediti vlastiti gospodarski razvoj.

SLOBODA MIŠLJENJA

Radi slobode mišljenja i prava na javno iznošenje toga mišljenja, osobito radi mogućnosti upozoravanja na interese hrvatske države, treba dokinuti kolonijalno stanje u medijima.

Strani državljani i strana poduzeća ne mogu biti vlasnici medija u Hrvatskoj.

REFERENDUM

Nesretna povijesna iskustva, zajednička sudbina i jedinstvo hrvatskoga naroda nalažu da se o svim krupnim nacionalnim pitanjima odlučuje na referendumu.

To je osobito važno stoga što današnje političke elite izbjegavaju referendum kako bi mogle postupati protivno narodnoj volji..

BiH

Hrvati u Bosni i Hercegovini dio su jedinstvenoga hrvatskog naroda. Samo su ih povijesno-političke okolnosti odvojile od Hrvatske. Zbog tih okolnosti Hrvatska danas nije u svojim povijesnim i prirodnim granicama.

Stranka „Jedino Hrvatska-Pokret za Hrvatsku“ zauzimat će se, na tragu 'Washingtonskih sporazuma', za obnovu jedinstva hrvatskog naroda kao preduvjeta za uspostavu hrvatske države u njezinim povijesnim i prirodnim granicama.

Danas se Hrvati u Bosni i Hercegovini bore za jednakopravnost. U tomu im treba pomagati polazeći od ustavne obveze Republike Hrvatske, kojom se dijelovima hrvatskog naroda u drugim državama jamči osobita skrb i zaštita.

ISELJENIŠTVO

Za očuvanje državne suverenosti i bolju budućnost hrvatskog naroda, vrlo je važno obnoviti jedinstvo domovinske i iseljene Hrvatske. To u prvom redu znači poticati povratak iseljenika u domovinu, ne samo zbog znanja, iskustva i materijalnih mogućnosti iseljeništva, nego – još više – radi rješavanja demografske krize u kojoj se Hrvatska danas nalazi.

ODNOSI SA SVIJETOM

Hrvatska će, na osnovi uzajamnosti, ne svrstavajući se u civilne ili vojne saveze, ravnopravno surađivati sa svim prijateljskim zemljama u svijetu.

POZIV

Sve što je uvršteno u ovaj Program temelji se na civilizacijskim stečevinama modernoga doba i narodnim pravima zapisanim u Povelji Ujedinjenih naroda.

Nakon 900 godina stranoga gospodstva nad  hrvatskim ljudima i hrvatskom zemljom, danas smo, kao i prije devetnaest godina, ponovno prisiljeni pozvati građane, svjesne kolonijalnog položaja u koji je dovedena Hrvatska, da nam se pridruže.

Štoviše, današnji politički razvoj najozbiljnije postavlja pitanje: Tko će biti vlasnik Lijepe naše, Hrvati ili-netko drugi?


Predsjednik stranke - “Jedino Hrvatska-Pokret za Hrvatsku“

Milovan Šibl

Travanj 2009.

Postanite član

Ako ne želite pasivno promatrati kako poslušnici na vlasti našu Hrvatsku rasprodaju strancima i kako korak po korak ruše politički i gospodarski suverenitet hrvatskog naroda, onda

NAM SE PRIDRUŽITE

Copyright © - Jedino Hrvatska - Klanječka 60, Zagreb 10000 - Hrvatska

Please publish modules in offcanvas position.