Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
img
img
img
img
img

Samostalna i suverena država

Samostalna i suverena država jedini je okvir koji Hrvatima može osigurati slobodu, kulturni napredak i materijalno blagostanje. Pobjedom u Domovinskom ratu hrvatski je narod stekao pravo da upravlja i gospodari zemljom za koju ga vežu ljubav, uljudba i povijesno iskustvo.

Hrvatska vojska

Samostalna i suverena država jedini je okvir koji Hrvatima može osigurati slobodu, kulturni napredak i materijalno blagostanje. Pobjedom u Domovinskom ratu hrvatski je narod stekao pravo da upravlja i gospodari zemljom za koju ga vežu ljubav, uljudba i povijesno iskustvo.

Hrvatska zemlja

Hrvatska zemlja, otoci, šume, rijeke, jezera i druga prirodna bogatstva moraju biti u vlasništvu hrvatskih građana i hrvatske države. Stranci ne mogu biti vlasnici hrvatskih prirodnih bogatstava.

Hrvatsko more

Hrvatsko more vlasništvo je hrvatske države. Isključivi gospodarski pojas mogu iskorištavati samo hrvatska država i hrvatski građani.

Hrvatsko gospodarstvo

O poljoprivredi, industriji, turizmu kao ni o drugim gospodarskim granama u današnjim se okolnostima, na žalost, ne može programski govoriti jer gospodarske programe donose metropole, a ne kolonije.

Šuba
dr. Slaven Šuba: Novoliberalno okruženje Ispis E-mail
Subota, 22 Lipanj 2013 10:46

Mimica i BarrosoU doba dok sam još trčao po danas iščezlim zagrebačkim livadama, uživajući u suncu, nogometu i čistom zraku, čistoj travi bez kućnih ljubimaca, preletio bih svakodnevno Vjesnik, glasilo SSRN, formata ''plahte'' poput svakih respektabilnih novina u ono doba, relevantno informativno vrelo unutar SRH. A i šire. Jednog sam dana, pomalo zbunjen, pronašao tekst ispod velike slike na naslovnici, zbunjujućeg naslova kojeg se ne sjećam, ali radilo se o svjetskom danu vozača.

 
dr. Slaven Šuba: Jugofilne inicijative Ispis E-mail
Četvrtak, 20 Lipanj 2013 16:55

Umjesto Jugoslavije Zapadni BalkanProtekle veljače, na stranicama fantomske Igmanske inicijative – fantomske ne po nekakvoj tajnosti i skrivanju svojeg djelovanja, koliko po namjernom maskiranju svojih krajnjih i konačnih ciljeva, te onih koji stoje iza nje i koji stvarno pokreću kotače tog političkog poduhvata – moglo se pročitati:

 
dr. Slaven Šuba: Ljevica, desnica i moral Ispis E-mail
Četvrtak, 13 Lipanj 2013 21:15

Žarko PuhovskiNedavno pojavljivanje i likovanje političkog teškaša Radimira Čačića, u gledanom terminu na glavnoj lijevoj dalekovidnici, otvorilo je, zaista, pitanje morala. Iako je politički moral odavno nešto izrazito hlapivo, još iste je večeri Žarko Puhovski postavio tezu o moralu u kontekstu postojanja ili iščezavanja tradicionalne, primitivne jednodimenzionalne podjele političkog prostora na ljevicu i desnicu. Politički analitičar i deklarirani ljevičar misli naime kako ljevica i desnica i dalje postoje, samo što se politička arena premješta u sferu morala.

 
dr. Slaven Šuba: Hague i Haag Ispis E-mail
Subota, 01 Lipanj 2013 15:25

Pusić i Hague zadovoljniDojam koji je ostavila haška presuda šestorici Hrvata pojačan je dan poslije, presudom koja svaki komentar koji je bilo tko mogao dati zbog prvog, može jedino podcrtati nakon drugog pravorijeka ''međunarodnog'' haškog tribunala, političke institucije koja s pravdom ima veze, ali samo na jedan osobit i svojevrstan način.

 
Presuda Haaškog suda je sramotno besmislena Ispis E-mail
Subota, 01 Lipanj 2013 12:53

Nova nepravda Haaškog sudaSkandalozna presuda jednog koliko perfidnog toliko neozbiljnog suda, sramotno je besmislena. Svi znamo da se mogla očekivati, kako je sladostrasno prokomentirao dežurni tribun hrvatskih Srba i svih koji nariču nad Jugoslavijom, Pupovac, jer svi znamo kako su Gotovina, Markač i Čermak bili samo politički intermezzo, timeout krivosudnog stroja osmišljenog za mirnodobsko nastavljanje ratne politike. Dobre stare, protuhrvatske, i jedino po tome smislene.

 
dr. Slaven Šuba: Kako to izgleda kad jednoumlje procvjeta Ispis E-mail
Nedjelja, 26 Svibanj 2013 16:45

MilanovićSaznasmo proteklih dana neobično mnogo toga. Kako to nazvati, a ne pogriješiti? ZM je ustvrdio kako je socijaldemokratska partija kojoj je na čelu on liberal, a koja ni u jednom od najvećih gradova nije pobijedila u prvom krugu lokalnih izbora, zapravo ipak naklonost birača pridobila. S tisuću glasova sveukupno više od glavnih političkih protivnika. Koje on redom prezire, a kako i ne bi.

 
Vremeplov Ispis E-mail
Nedjelja, 19 Kolovoz 2012 15:07

rczmČovjek ovaj život vjerovatno može najbolje proživiti sretan i glup. Prvo jer je drugo. S tim će se složiti gotovo svatko tko razumie Slavka Linića. Državni financiaš br. 1 radi, po riečima državnog političara br. 1, premiera Milanovića, ''sjajno''. Slično nezamjenjivom, podpredsjedniku vlade RH br. 1, Radimiru Čačiću, koji i dalje snuje planove za oporavak energetike, gospodarstva, države, vlastitog ugleda, te tko zna čega sve ne i još. Situacia u zemlji je, medjutim, unatoč sjajnom radu, i vrlo dobrom i dugom odmoru čitave ''ove vlade'' a i saborskog kolektiva, približno užasna. Navodno je ''loša, ali ne i dramatična''. Reče Milanović. A on valjda zna, njemu je Hrvatska na srcu i duši. A i pod nogama, da se primietiti. Uobće, ta vlada na čelu s Milanovićem, nudi svojem biračkom korpusu svojevrsno jedinstveno izkustvo. Radi se o svojevrsnom vremeplovu, snu svih poštenih pisaca SF-a. Dotičnim piscima poruka: dodjite živiti u Hrvatskoj, tu se radja jedinstveni osjećaj, suosjećanja s kmetovima Franje Tahia i ostalih spodoba iz nekog drugog vremena; doživljaj garantiraju premier Milanović, te ''ova vlada'', s pobočnicima tipa Čačić-Linić.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 28
donacije
 
JEDINO HRVATSKA se u poptunosti financira od članskih doprinosa i donacija.
 
Stoga je svaka Vaša pomoć dobrodošla!

Postanite dio tima

milovan

banjamin

damir

marjan

slaven

Posjetite linkove

amac

anteg

hkv

tompson

youtube

Izravno

HR Svijet

http://europskaunija.yolasite.com

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Izdavaštvo

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Damir Pešorda - Brod budala

Damir Pešorda - Brod budala 

Benjamin Tolić je rekao da je svaki od Pešordinih članaka 'zaokružena priča, koju pisac, braneći tradicionalne hrvatske vrjednote od naplavina zatornoga globalnog smeća, slasno ispreda oko aktualna događaja'.Tolić kaže da se Pešordine tekstove teško može opisati polemikama, jer u današnjoj Hrvatskoj nema ni uvjeta za polemiku.Hrvatska je vlast, kaže Tolić, prodala medijski prostor strancima i tako žrtvovala pluralizam hrvatskog društva monizmu tuđinskog interesa. Zbog toga danas u Hrvatskoj televizija, radio i visokonakladni dnevni i tjedni listovi,  danonoćno promiću inozemni probitak, a samo dva niskonakladna tjednika (Hrvatski list i Hrvatsko slovo), koji jedva vezuju kraj s krajem, brane elementarne hrvatske političke,…

Opširnije: %s

Benjamin Tolić -Sanaderova dionica

Benjamin Tolić -Sanaderova dionica 

Tolićeve kolumne same od sebe izrastaju u skladnu cjelinu, a knjiga "Sanaderova dionica" svojevrsna je sinteza Tolićevih ranijih djela..U njoj su objedinjeni ironijsko-satirični diskurs te jasan, izgrađen i originalan stil.Knjiga pruža literarni užitak uvida u stanje nacije u tijeku i na kraju Sanaderove dionice, kako bi literarni užitak, naravno bez autorove krivnje, mogao ostaviti i gorak okus.O knjizi su na predstavljanju govorili Damir Pešorda, autor Benjamin Tolić, Mate Kovačević i Stjepan ŠešeljPo Kovačevićevim riječima Tolić majstorskim umijećem klasičara daje presjek za Hrvatsku pogubna političkog mentaliteta."Nositelje tog mentaliteta Tolić prepoznaje u politici aktualnoga predsjednika Republike, Račanovoj šesteročlanoj koaliciji i Sanaderovu savezu za Europu,"…

Opširnije: %s

Marjan Bošnjak - EU? Ne hvala

Marjan Bošnjak - EU? Ne hvala 

Pogađate već da je riječ o 'euroskeptičnoj' knjizi ili, točnije rečeno eurorealističnoj. U tridesetak poglavlja, na tristotinjak stranica Bošnjak analizira hrvatsko pristupanje Europskoj uniji s najrazličitijih aspekata, nudi mnoštvo podataka, slika, grafikona, tablica, citata i drugih podataka na koje je u domaćem tisku proteklih godina bilo uistinu teško, ako ne i nemoguće naići. S te strane ova je knjiga vrlo dragocjena svima koje zanimaju činjenice u odnosima između Hrvatske i EU-a, bez obzira slagali se ili ne s autorovom temeljnom tezom da je za Hrvatsku politika ulaska u EU bez alternativa, zapravo, pogubna. Posebna vrijednost Bošnjakove knjige jezgrovit je, izravan…

Opširnije: %s

» 1 2 3 »

Postanite član

Ako ne želite pasivno promatrati kako poslušnici na vlasti našu Hrvatsku rasprodaju strancima i kako korak po korak ruše politički i gospodarski suverenitet hrvatskog naroda, onda NAM SE PRIDRUŽITE.

Želite nam pomoći?

JEDINO HRVATSKA se u poptunosti financira od članskih doprinosa i donacija. Stoga je svaka pomoć dobrodošla.

Copyright © 2014. Jedino Hrvatska. Design & hosting by Iqmedia