Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
img
img
img
img
img

Samostalna i suverena država

Samostalna i suverena država jedini je okvir koji Hrvatima može osigurati slobodu, kulturni napredak i materijalno blagostanje. Pobjedom u Domovinskom ratu hrvatski je narod stekao pravo da upravlja i gospodari zemljom za koju ga vežu ljubav, uljudba i povijesno iskustvo.

Hrvatska vojska

Samostalna i suverena država jedini je okvir koji Hrvatima može osigurati slobodu, kulturni napredak i materijalno blagostanje. Pobjedom u Domovinskom ratu hrvatski je narod stekao pravo da upravlja i gospodari zemljom za koju ga vežu ljubav, uljudba i povijesno iskustvo.

Hrvatska zemlja

Hrvatska zemlja, otoci, šume, rijeke, jezera i druga prirodna bogatstva moraju biti u vlasništvu hrvatskih građana i hrvatske države. Stranci ne mogu biti vlasnici hrvatskih prirodnih bogatstava.

Hrvatsko more

Hrvatsko more vlasništvo je hrvatske države. Isključivi gospodarski pojas mogu iskorištavati samo hrvatska država i hrvatski građani.

Hrvatsko gospodarstvo

O poljoprivredi, industriji, turizmu kao ni o drugim gospodarskim granama u današnjim se okolnostima, na žalost, ne može programski govoriti jer gospodarske programe donose metropole, a ne kolonije.

Šuba
Najviši oblik Ispis E-mail
Srijeda, 02 Studeni 2011 16:34

barrosoPedesetpet tisuća birokrata stanuje u Bruxellesu, radeći za EU. Posve sigurno, njihov bi se broj povećao s ulaskom RH u EU. Bi li se ulaskom u EU kvaliteta života prosječnog Hrvata povećala, ili se neće povećati niti zrno? Teško je obećati a ne povećati plaće i mirovine, veću kupovnu moć ili standard, kao i dati ostale pozitivne odgovore na neka neizbježna pitanja. Stoga nitko ništa ni ne obećava, već će sve biti ''na nama'', kažu. Tih 55 tisuća, međutim, odlično su plaćeni, što i predstavlja, naravno, razlog njihovog zaposlenja u tom gradu, a van matičnih država.

S druge strane, većina stanovništva u pridruženim zemljama EU-a izrazito su nezadovoljni s EU-om. Osobito u Grčkoj. EU je mobilizirana nakon što je grčki premier Ανδρέας Γ. Παπανδρέου najavio referendum. Ελλάς, Grčka je zemlja ponosna, ali je nesumnjivo i uzrokom podatku što je ''u posljednjem izvješću o napretku Europska komisija u potpunosti izostavila pridjev makedonski, i u pogledu jezika i u pogledu naroda i u pogledu državnih institucija''. Grci bi, naime, i Grčku i Makedoniju; oni bi i ovce i novce, i to je legitimno, ako već nije legalno. Zašto Grci misle da se Makedonija ne može zvati imenom jedne od njihovih pokrajina?

Spomenuo je nedavno jedan od naših (ne)poznatih novinara, kako posve sigurno ''financijski interesi određuju međunarodnu politiku''. Jasno je to i našem političaru, jer gotovo svakom od naših, trenutno raspuštenih, parlamentaraca sline cure pri spomenu ''povlačenja novca'' iz EUropskih fondova i sličnih đakonija s EUropske trpeze, iste te koja financira 55000 raznoraznih činovnika i stručnjaka. Nešto su ozbiljniji pri navođenju tih jakih argumenata za ulazak u EUdorado, poput ''prilike za bolji život za svakoga'' (naravno, povrh onih 55 tisuća uhljebljenih činovnika), ili ''pristupa tržištu od pola miliarde ljudi'', tog nevjerovatno snažnog argumenta, pogotovo nekom nezaposlenom Hrvatu.

Te i slične sjajne pošalice čujemo i u recentnoj, maloumnoj propagandnoj kampanji, rasproširenoj po svim hrvatskim medijima. Svatko s ponešto uma, malo više ili već i vrlo malo kognitivnih sposobnosti, zna ili kuži kako sva ta kampanja prilično košta. Stoje novaca i uhljebljeni lakeji, i reklamne medijske trice i kučine. A pogotovo taj bolji, EUropski standard, koji u RH tek treba pristići, kad se uđe u EU, iako je EU očigledno već odavno ušla u RH. Ne samo putem medija već i bankama, preko uglednih poslovnih poduzeća, državnih lobia a pogotovo raznih 'nevladinih' organizacija. Očito, EU je investirala i ulaže i dalje prilične svote novaca, ne bi li privolila Hrvate, onako karakteristično demokratski i nepristrano, glasovati za ulazak u EU. A gdje se ulaže puno novca, tu leže i financijski interesi, ustvrdili bismo, prilično očevidno.

Rekoše mnogi pametni, a i maloumnima je bistro: kad se ulaže puno novca u reklamu, očekuje se i puno novca... u džepovima, za uzvrat. Čisto bi nevjerovatna bila situacija u kojoj bi spomenuti ''financijski interesi'', koji ''određuju međunarodnu politiku'', bili identični – altruizmu. Zvuči li altruistički ''prilika za bolji život za svakoga'', ili ''pristup tržištu od 500m ljudi''? Meni osobno ni najmanje. Iskreno, radi se o ponudi bez pokrića – pitajte Grke. Ali i ne samo njih.

Sva ta medijska i politička halabuka ima jedan te isti cilj, a taj je omogućiti posljedicu koja će se ostvariti po ulasku RH u EU: olakšano oplođivanje novca uloženog u RH, uz njezino potpuno i bespovratno gospodarsko potčinjavanje, a ljepota postignuća najviše i najjasnije će se očitovati u absolutnoj nemogućnosti otpora, što će garantirati postignuto političko podvrgavanje, unisono i u skladu s gospodarskim podjarmljivanjem. Pitajte Grke, oni bi možda znali nešto o tome...

Παπανδρέου je najavio referendum kao ''najviši oblik demokracie'', čime je izazvao bijes 'Eurokrata' širom i diljem EU-a. Zaista čudno, recimo, ona poznata švicarska demokracija počiva na učestalim referendumima, i ta činjenica koincidira sa švicarskom neovisnošću, nepripadnošću EU-u, te kvalitetom života i visokim standardom, kao i ravnopravnim kantonalnim ustrojem.  Eurozona je, s druge strane, višestruko međuzavisna i komplicirana tvorevina, baš kao i čitava EU, kojom vladaju EK i ugledni Eurokrati, ustobočeni nad multinacionalnom birokratskom platformom, odnosno svojom aparaturom, zavidno plaćenom osobito u ovim turbulentnim, tzv. 'kriznim' vremenima.

Perspektiva za RH, i prosječnog građanina RH, po ulasku u EU? U najboljem slučaju, ''prilika za pristup sredstvima iz EUropskih fondova'', koji zapravo znače novac uložen u Hrvatsku, tobože bespovratno. Dosadašnje iskustvo s novcem uloženim u RH? Strani interesi, koji određuju politiku prema RH, kao i – još više – politiku RH prema 'van', obilno naplaćuju svoje prisustvo, svoje usluge, svoj 'altruizam'. Baš kao što vam naplate, kako reče dobri novinar Bilić, i sam ulazak kroz vrata neke banke.

Dokaz? Činjenice, kao i obično. EU je, recimo, detektirala veliki napredak u RH, u posljednjoj dekadi. Hrvati su detektirali – ogromne gubitke. I to baš tijekom ''približavanja'' EU-u. Ne samo one za koje je odgovorna stranka na vlasti, jer zaista, samo maloumni bi mogli povjerovati kako sve ostale parlamentarne stranke nemaju udjela u općem tijeku stvari, odnosno ''procesima u društvu'', koje je determinirala, organizirala, i naplaćivala, cjelokupna hrvatska politika, odnosno svi njezini akteri. Čast izuzetcima, ako bi ih bilo.

Taj referendum, pa bio švicarski, grčki ili hrvatski, zaista i jest ''najviši oblik demokracije''. To vjerovatno objašnjava i njihovu brojnost u Hrvatskoj, baš kao i u Grčkoj, a i zašto ih u Švicarskoj ima – ponešto više. Želimo li stvarnu demokraciju, hic Rhodus hic salta. Hic Croatia est. Stoga, jedini način borbe za hrvatsku demokraciju nalazi se u samostalnoj, demokratskoj Hrvatskoj, a van EU-a. EUropske banke, multinacionalne korporacije, lobističke organizacije, u Hrvatskoj imaju svoje interese, ali ti nipošto i nikako nisu i neće biti – hrvatski. Njihove investicije u Hrvatsku, kad bi RH ušla u EU, kao i danas, imaju za cilj zaradu, a ne rješenje problema hrvatskih birača, pogotovo ne održavanje hrvatske neovisnosti i suverenosti. Naprotiv, svim EUropskim investitorima draža bi bila jedna velika, ujedinjena, regija, za što postoje mnogobrojni čvrsti dokazi, i to već odavno i kontinuirano.

 

Slaven Šuba 

 
Šuma Striborova Ispis E-mail
Utorak, 18 Listopad 2011 08:14

angela merkelPredsjednik Središnje europske banke Jean-Claude Trichet odbacio je ideju prema kojoj dužnička kriza ugrožava euro. Insistirao je na potrebi da svi Europljani budu krajnje oprezni u pogledu javnih financija.

''Bolje štititi i spriječiti nego liječiti. Važno je pozorno pratiti proračunske politike'', naglasio je nakon sastanka ministara financija G20 u Parizu.

Zaista, Trichet je u pravu. Kad bi samo 'dužnička kriza' ugrožavala euro, bio bi to ne znak nego potvrda kako je euro već odavno zreo za otpis, baš onako kako to drže i smatraju mnogi EUrobovi, diljem kontinenta. Ali naravno, euro je nešto puno, puno žilavije. Biljka je to ukorjenjena u nečemu mnogo snažnijem od 'dužničke krize', drvo je to prosperiteta i sreće za njegove stvoritelje i štovatelje, upravo te koima je važno 'pozorno pratiti proračunske politike'. Pa, jesu li ih pratili, recimo, u slučaju Grčke? Naravno da jesu. Jesu li ih promatrali, na primjer, u mnogim drugim i sličnim slučajevima? Jasno, pa to im je posao i profesionalna dužnost, jer preko toga eura se dodjeljuju krediti te ubiru dugovi. Zarađuje novac. A stječe i mnogo toga drugog.

No, laž, lakomost i lakovjernost bolesti su ljudskog roda oduviek, od pamtivijeka. Pa tako i hrvatskog naroda, od davnine. Kako vjerovati EU-u u poštene namjere prema RH-u, kad govori jednim posebnim jezikom, Hrvatima poznatim još odavno,  još iz Šume Striborove? Kaže EU, RH je postigla ''silan napredak'', ovih posljednjih godina približavanja EU-u, odnosno primicanja, prenemaganja, prilagođavanja, mrcvarenja. Tko je najbolje živio i zarađivao u čitavom tom procesu? Pa upravo promicatelji EU-a, domaći i strani. Ti bezbrojni lakeji, mešetari, agenti, emisari, plaćenici. U čemu je napredak RH-a, države koja se guši u nelikvidnosti, s višestruko uvećanim vanjskim dugom, povećanim deficitom, rastućom nezaposlenošću? Uz smanjene proizvodne kapacitete, umanjenu kupovnu moć, slabe plaće i općenito bezperspektivnu atmosferu i osjećaj besmisla koji prati taj 'silni' gospodarski razvoj, odnosno stagnaciju?

EU kaže, i ''bez da trepne'' laže, kako je RH postigla silan napredak, posebno u sferi pravosuđa i tržišne utakmice. Kad bi bilo napredka, ne bi bilo ni Đakovštine, ni mnogih drugih događaja, pardon, evenata.

La-la-la. Laž, lakomost, lakovjernost. Uz već uvedeno gospodarsko EUropstvo, prirodno se kalemi i političko, jer ''nema jednog bez drugog''. Osim međunarodnog, tobože nepristranog, haškog tribunala i briselske političke mašinerije s kojom više nitko normalan nije u Europi sretan već odavno, posebno za Hrvatsku su izmišljene specialne metode.

Još od nemuštog angažmana devedesetih, čija je logična konsekvenca haški Tribunal, povlači se teza poduprta i po nekim saborskim zastupnicima, o ''agresiji RH-a na BiH'', ili ''diobi Bosne''. Tom maloumnom političkom konstruktu, kojemu je presuda daytonska podjela BiH izvršena po volji 'međunarodne zajednice', a kojom je sankcionirana srpska pobjeda u ratu u BiH, ne treba poseban komentar. Čim ga izreknu, ti ljudi si presude. Zrelo i politički.

S druge strane, talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini je nedavno izrekao kako ''Italija podupire ubrzano približavanje Srbije EU-u''. Frattiniev britanski ekvivalent William Hague je, međutim, još u rujnu rekao kako je ''euro zgrada u plamenu iz koje nema izlaska''.

Sve počinje s terminološkim nasiljem i prigodnim ''regionalnim'' povezivanjem. Pogotovo kad se i to događa nasilno, odnosno bez mandata osiguranog nekim oblikom prave, a ne lažne demokracije, kao na primjer u švicarskom modelu. ''Zapadni Balkan'', de facto može biti, kulturološki, te povjesno i geografski gledajući samo i ništa drugo nego Srbija, jer se ta nalazi zapadno od Balkana, bugarske planine. Jugosfera? I previše prozračno i providno. Kada pak EU govori o potrebi povezivanja Jugoistočne Europe, treba reći kako svaki takav proces ne ide bez Grčke, koja je već desetljećima imala priliku povezati se s Albaniom, Makedoniom, Bugarskom, Turskom. Toliko o tome.

Zašto Frattini ne govori, recimo, o Isključivom Gospodarskom Pojasu na Jadranu? Zašto domaća politika izbjegava to pitanje na više nego problematičan, bizaran način. Goruće pitanje ostaje bez razmatranja već godinama, dok smo dočekali maloumnu reklamnu medijsku kampanju o EU-u, pri kojoj nas se bombardira besmislenim odgovorima na nepostojeća pitanja.

U takvoj situacii i takvom 'okruženju', zar može biti čudno što smo samo dio i djelić, prepušten na milost i nemilost, svjetskom financijskom inženjeringu, bankama koje štite korporacijske megaprofite potpomognute odlično plaćenim političarima, pri izgradbi globalne financijske mreže koju uspješno mogu izbjeći samo pametni i odlučni, poput Švicarske, Norveške, Australie. Postoji izlaz iz svake mreže, pa i one globalizacijske, kao i one subordinirane, EUropske.

To je i zadatak buduće hrvatske politike, i obveza svakog političara koji uđe u Hrvatski državni sabor: borba za Hrvatsku, a ne za EU. Jedino za Hrvatsku, ne za regiju ili bilo kakav inozemni diktat. Jer u RH-u nije postignut nikakav napredak u kvaliteti života kroz tu čitavu dekadu međunarodnog mrcvarenja Hrvatske. Jedini koji su profitirali od procesa strane su banke i trgovački lanci, strani menadžeri i ostali stranci. Uz domaće uvoznike, političare i plaćenike, jasno.

Hrvatima, naravno, ostaje jedino ''pristup tržištu od pola miliarde ljudi'' ili ''prilika za bolji život za svakoga''. Uz ostale maloumne odgovore na maloumna pitanja, i nastavak vrijeđanja inteligencije 'prosječnog Hrvata'. Hoće li se to nastaviti i nakon predstojećih izbora, ovisi (i) o svakome od nas.

 

Slaven Šuba 

 
Davor Dijanović: Razgovor s dr. Slavenom Šubom Ispis E-mail
Utorak, 12 Srpanj 2011 16:47

Dr Slaven ŠubaSlaven Šuba, fizičar, rođen je u Puli 1959. godine. Završio u Zagrebu Klasičnu gimnaziju i PMF, nastavio raditi i studirati u Zagrebu i u Kanadi. Doktorirao na sveučilištu McGill University. Bavi se i informatikom, novinarstvom, jezicima, prevođenjem i politikom. Bio je član stranaka HSP i Hrvatski Blok, a od 2006. je u stranci Jedino Hrvatska.

 
Moderato cantabile Ispis E-mail
Ponedjeljak, 23 Svibanj 2011 06:42

gjTa bolesna igra s lažima, i s brojevima, ne prestaje. Ankete su sve učestalije, i sve besmislenije. Očito je, dnevna zapovjed glasi: dižite podršku. Ako je već nema, vrijeme je da lažete kako potpora raste. Možemo samo nagađati, ali kad bi referendum za pristup RH EU-u bio, recimo, za tjedan dana, s priličnom sigurnošću može se reći kako bi ankete prognozirale bar 75%.

Zašto da ne? Ako Josipovića 'podržava' preko 80 postotaka hrvatskih državljana, onda je, u tom čudesnom svijetu informacije, odnosno publicistike, uistinu sve moguće. Samo ''nebo je granica'', za takve novinarske dosege, neslućenih dimenzija.

 
Lihvarstvo Ispis E-mail
Petak, 20 Svibanj 2011 18:13

wecGlobalni financijsko-politički stožeri, odnosno nakupine pojedinaca od kojih svaki, uz podebelo nabujale bankovne račune čiji se broj ili porijeklo teško mogu kontrolirati, raspolaže s moći proporcionalnoj težini tih računa, odavno su smislili strategije kojima državice poput RH nisu odviše zanimljive, čak i kad jesu. Ako je vrijeme novac, vrijedi i obrat poučka – tko ima novca, ima i vremena čekati, odnosno u miru provoditi što mu god padne na pamet.

 
Kroatofobičnost Ispis E-mail
Srijeda, 18 Svibanj 2011 15:17

soros1Iako živimo u infomatičko doba, iako bi znanost trebala prosuđivati i presuditi u svakom spornom pitanju pa tako i u povjesnim bespućima i nedoumicama – suvremena Hrvatska – zavisno od tematike, problema ili slučaja – živi u rasponu od kamenog doba pa sve do totalitarne komunističke diktature.

 
ZERP je ZERP Ispis E-mail
Četvrtak, 12 Svibanj 2011 21:19

pPolitički teror, cinična farsa, izdaja na svim stranama i potcjenjivačko omalovažavanje hrvatskog čovjeka, hrvatskih birača, hrvatskog naroda, uz podmuklo prešućivanje svega bitnog što Vlada i pregovarači s EU-om i ICTY-em dogovaraju na štetu hrvatskog nacionalnog interesa. To je hrvatska realnost, danas.

Vrijeme je. Hrvatski narod, solidna biračka većina, odnosno haško i briselsko i pantovčansko topovsko meso – nema više pravo šutjeti.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 24
donacije
 
JEDINO HRVATSKA se u poptunosti financira od članskih doprinosa i donacija.
 
Stoga je svaka Vaša pomoć dobrodošla!

Postanite dio tima

milovan

banjamin

damir

marjan

slaven

Posjetite linkove

amac

anteg

hkv

tompson

youtube

Izravno

HR Svijet

http://europskaunija.yolasite.com

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Izdavaštvo

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Damir Pešorda - Brod budala

Damir Pešorda - Brod budala 

Benjamin Tolić je rekao da je svaki od Pešordinih članaka 'zaokružena priča, koju pisac, braneći tradicionalne hrvatske vrjednote od naplavina zatornoga globalnog smeća, slasno ispreda oko aktualna događaja'.Tolić kaže da se Pešordine tekstove teško može opisati polemikama, jer u današnjoj Hrvatskoj nema ni uvjeta za polemiku.Hrvatska je vlast, kaže Tolić, prodala medijski prostor strancima i tako žrtvovala pluralizam hrvatskog društva monizmu tuđinskog interesa. Zbog toga danas u Hrvatskoj televizija, radio i visokonakladni dnevni i tjedni listovi,  danonoćno promiću inozemni probitak, a samo dva niskonakladna tjednika (Hrvatski list i Hrvatsko slovo), koji jedva vezuju kraj s krajem, brane elementarne hrvatske političke,…

Opširnije: %s

Benjamin Tolić -Sanaderova dionica

Benjamin Tolić -Sanaderova dionica 

Tolićeve kolumne same od sebe izrastaju u skladnu cjelinu, a knjiga "Sanaderova dionica" svojevrsna je sinteza Tolićevih ranijih djela..U njoj su objedinjeni ironijsko-satirični diskurs te jasan, izgrađen i originalan stil.Knjiga pruža literarni užitak uvida u stanje nacije u tijeku i na kraju Sanaderove dionice, kako bi literarni užitak, naravno bez autorove krivnje, mogao ostaviti i gorak okus.O knjizi su na predstavljanju govorili Damir Pešorda, autor Benjamin Tolić, Mate Kovačević i Stjepan ŠešeljPo Kovačevićevim riječima Tolić majstorskim umijećem klasičara daje presjek za Hrvatsku pogubna političkog mentaliteta."Nositelje tog mentaliteta Tolić prepoznaje u politici aktualnoga predsjednika Republike, Račanovoj šesteročlanoj koaliciji i Sanaderovu savezu za Europu,"…

Opširnije: %s

Marjan Bošnjak - EU? Ne hvala

Marjan Bošnjak - EU? Ne hvala 

Pogađate već da je riječ o 'euroskeptičnoj' knjizi ili, točnije rečeno eurorealističnoj. U tridesetak poglavlja, na tristotinjak stranica Bošnjak analizira hrvatsko pristupanje Europskoj uniji s najrazličitijih aspekata, nudi mnoštvo podataka, slika, grafikona, tablica, citata i drugih podataka na koje je u domaćem tisku proteklih godina bilo uistinu teško, ako ne i nemoguće naići. S te strane ova je knjiga vrlo dragocjena svima koje zanimaju činjenice u odnosima između Hrvatske i EU-a, bez obzira slagali se ili ne s autorovom temeljnom tezom da je za Hrvatsku politika ulaska u EU bez alternativa, zapravo, pogubna. Posebna vrijednost Bošnjakove knjige jezgrovit je, izravan…

Opširnije: %s

» 1 2 3 »

Postanite član

Ako ne želite pasivno promatrati kako poslušnici na vlasti našu Hrvatsku rasprodaju strancima i kako korak po korak ruše politički i gospodarski suverenitet hrvatskog naroda, onda NAM SE PRIDRUŽITE.

Želite nam pomoći?

JEDINO HRVATSKA se u poptunosti financira od članskih doprinosa i donacija. Stoga je svaka pomoć dobrodošla.

Copyright © 2014. Jedino Hrvatska. Design & hosting by Iqmedia