Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
img
img
img
img
img

Samostalna i suverena država

Samostalna i suverena država jedini je okvir koji Hrvatima može osigurati slobodu, kulturni napredak i materijalno blagostanje. Pobjedom u Domovinskom ratu hrvatski je narod stekao pravo da upravlja i gospodari zemljom za koju ga vežu ljubav, uljudba i povijesno iskustvo.

Hrvatska vojska

Samostalna i suverena država jedini je okvir koji Hrvatima može osigurati slobodu, kulturni napredak i materijalno blagostanje. Pobjedom u Domovinskom ratu hrvatski je narod stekao pravo da upravlja i gospodari zemljom za koju ga vežu ljubav, uljudba i povijesno iskustvo.

Hrvatska zemlja

Hrvatska zemlja, otoci, šume, rijeke, jezera i druga prirodna bogatstva moraju biti u vlasništvu hrvatskih građana i hrvatske države. Stranci ne mogu biti vlasnici hrvatskih prirodnih bogatstava.

Hrvatsko more

Hrvatsko more vlasništvo je hrvatske države. Isključivi gospodarski pojas mogu iskorištavati samo hrvatska država i hrvatski građani.

Hrvatsko gospodarstvo

O poljoprivredi, industriji, turizmu kao ni o drugim gospodarskim granama u današnjim se okolnostima, na žalost, ne može programski govoriti jer gospodarske programe donose metropole, a ne kolonije.

Šuba
Grauer Alltag Ispis E-mail
Subota, 26 Svibanj 2012 14:46

boina vlastU Hrvatskom se, nekad Državnom, Saboru svašta da čuti. Ne odnedavno, ne od jučer. Ima tu svega, od istine do bedastoća. I kako priliči i kako ne. Ali to je život, to je svakodnevica.

Naša su svakodnevica, recimo, i banke. Ne daju baš svakom kruha, niti s poljoprivredom imaju baš i neke prevelike veze, još manje s prehranom. Barem u Hrvata. Ministar agrikulture Jakovina, recimo, već pola godine kad god se pojavi na dalekovidnicama govori o težkim novcima iz EUropskih fondova. Bez da i natukne što je dosad poduzeo kako bi to imalo neke veze sa svakodnevicom. Ili bar budućnošću, jer i ta je neizbježna. Za razliku od novaca iz fondova, koje se da izgubiti. Ali, banke i tog čovjeka vesele, valjda. (Ta ipak su ''naše'', od prilike kao i sve ostalo u RH, pa tako i u Istri.) Slučajno, čusmo tako neki dan i neumornog, istarskog, supraelokventnog zastupnika Kajina. Izreče on jednu od onih kratkih mudrosti koje dugo ostaju u sjećanju: ''Ne bi bilo dobro da bankama nie dobro, jer bi onda svima nama bilo još gore''.

Osim što je to savršeno netočno, pa i nedokazivo, gotovo tautološki, premda je karakteristično za retoriku kakva odavno prevladava u Hrvatskom Saboru, nekad državnom – zaista je već i uvredljivo takvo što slušati.

 
Globotomia Ispis E-mail
Nedjelja, 20 Svibanj 2012 10:59

ferenak pusi i aiNostalgia za idiličnim socialističkim rajem na zemlji počiva na empiričkoj iluzii o obćoj sigurnosti i nekakvoj koliko kolektivnoj toliko individualnoj kvaliteti života, unatoč nepriateljskom okruženju agresivnog kapitalizma ili pak problematičnog varšavskog bloka. Nepriatelji po tadašnjim doktrinama nikad i nigdje nisu mirovali, već su neumorno vrebali ne prezajući niti od sofisticiranih tehnika i tehnologia ne bi li se infiltrirali i naudili nezaustavljivom pohodu samoupravnog socializma, ka svietloj i cvjetnoj budućnosti. Nakon što je Tito završio u Kući cvieća, stvari su ipak poprimile ponešto drukčie obrise i mirise, a 'država' kakvom se smatrala SFRJ počela je sve više truliti. Iznutra.

 
Medicina Ispis E-mail
Utorak, 13 Ožujak 2012 17:30

slavkoratkoU Hrvatskoj, situacia je ozbiljna. Štoviše, u Hrvatskoj je situacia dramatična. Zapravo, ona je katastrofalna, iako se o tome tako ne govori. U Hrvatskoj se o mnogo čemu, što vapi za diskusiom, jednostavno šuti i prešučuje. Ali to nipošto ne znači da se ne govori. Tamo gdje bi se trebalo ozbiljno, ako već ne dramatično, govoriti o bezizglednoj situacii. Ta, naravno, nije bezizlazna, več je bezizgledna s vladajučom garniturom, politikom, orientaciom, besmislom.

 
Točka obrata Ispis E-mail
Srijeda, 18 Siječanj 2012 20:17

carl bildt with us secretary of state clintonProšli su izbori. Slavili smo Božić. Stigla je i još jedna, nova godina. Primakao se Referendum. To je posve nešto novo. Odlučujemo o ulazku u Europsku uniu, a trebali bismo glasovati u sjevernokorejskom ambientu, gdje sve moguće vrhuške svjetuju baš tako, jednoumno. Argumentovano, kako kaže Budimir Lončar, čovjek neobično inspirisan sopstvenim dostignućima, ma što to značilo, kao i postignućima RH na putu prema EU.

 
EU et circenses Ispis E-mail
Petak, 13 Siječanj 2012 12:19

eunoAko je ponekad i bilo dileme, ikakve, neke malecne. Nestade je. S razpisivanjem Referenduma, za ili protiv ulazka RH u EU, odpočeše otvoreno i ''bez uvijanja'', kako to govorahu nekad, unutar SFRJ. Tko je god živio u SRH i u RH, nekad i danas, dileme nema: situacia nikad nie bila toliko slična. Nevjerovatno, jednopartijašenje i današnje ''višestranačje'', daju podpuno istu atmosferu, ozračje pritiska, totalitarne sviesti koja nam dirigira i propisuje i prieti, sveudilj razglašavajući i slaveći ''demokraciu'', a u stvarnosti rugajući se sama sebi. A najviše, naravno, nama. Pardon, vama. Njima? Svima. Nama i drugima.

 
Gentleman Ispis E-mail
Utorak, 10 Siječanj 2012 15:27

ivojosipPo riečima predsjednika Josipovića, od kojih su već mnoge zagrebale po koricama novokomponiranih poviesnih razmišljanja, gdje god ta bila objavljena ili slavljena a čega ne nedostaje, jer poltronstvo je u naših medija i obsluživačke mašinerie medijske itekako razvieno, ''Hrvatska je približavanjem EU-u postala bolja i kvalitetnia država i bolje i kvalitetnie družtvo''. Tako oštroumno. Naime, nema tu ni slova o vanjskom dugu, nezaposlenosti, standardu, brojnim drugim brojevima koji o spomenutoj kvaliteti govore nešto diametralno suprotno.

 
Sav taj šlamperaj Ispis E-mail
Srijeda, 28 Prosinac 2011 08:33

slavko-linicCirkus je već odavno počeo, manipulacia još s prvim danom. Stigla je talibanizacia Hrvatske. Onaj prosječan Hrvat čim vidi i čuje za Slavka Linića kao ministra financia, ili Radimira Čačića u gospodarstvu, misli da je posriedi neka greška. Ili barem, da je u pitanju karneval.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 26
donacije
 
JEDINO HRVATSKA se u poptunosti financira od članskih doprinosa i donacija.
 
Stoga je svaka Vaša pomoć dobrodošla!

Postanite dio tima

milovan

banjamin

damir

marjan

slaven

Posjetite linkove

amac

anteg

hkv

tompson

youtube

Izravno

HR Svijet

http://europskaunija.yolasite.com

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Izdavaštvo

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Damir Pešorda - Brod budala

Damir Pešorda - Brod budala 

Benjamin Tolić je rekao da je svaki od Pešordinih članaka 'zaokružena priča, koju pisac, braneći tradicionalne hrvatske vrjednote od naplavina zatornoga globalnog smeća, slasno ispreda oko aktualna događaja'.Tolić kaže da se Pešordine tekstove teško može opisati polemikama, jer u današnjoj Hrvatskoj nema ni uvjeta za polemiku.Hrvatska je vlast, kaže Tolić, prodala medijski prostor strancima i tako žrtvovala pluralizam hrvatskog društva monizmu tuđinskog interesa. Zbog toga danas u Hrvatskoj televizija, radio i visokonakladni dnevni i tjedni listovi,  danonoćno promiću inozemni probitak, a samo dva niskonakladna tjednika (Hrvatski list i Hrvatsko slovo), koji jedva vezuju kraj s krajem, brane elementarne hrvatske političke,…

Opširnije: %s

Benjamin Tolić -Sanaderova dionica

Benjamin Tolić -Sanaderova dionica 

Tolićeve kolumne same od sebe izrastaju u skladnu cjelinu, a knjiga "Sanaderova dionica" svojevrsna je sinteza Tolićevih ranijih djela..U njoj su objedinjeni ironijsko-satirični diskurs te jasan, izgrađen i originalan stil.Knjiga pruža literarni užitak uvida u stanje nacije u tijeku i na kraju Sanaderove dionice, kako bi literarni užitak, naravno bez autorove krivnje, mogao ostaviti i gorak okus.O knjizi su na predstavljanju govorili Damir Pešorda, autor Benjamin Tolić, Mate Kovačević i Stjepan ŠešeljPo Kovačevićevim riječima Tolić majstorskim umijećem klasičara daje presjek za Hrvatsku pogubna političkog mentaliteta."Nositelje tog mentaliteta Tolić prepoznaje u politici aktualnoga predsjednika Republike, Račanovoj šesteročlanoj koaliciji i Sanaderovu savezu za Europu,"…

Opširnije: %s

Marjan Bošnjak - EU? Ne hvala

Marjan Bošnjak - EU? Ne hvala 

Pogađate već da je riječ o 'euroskeptičnoj' knjizi ili, točnije rečeno eurorealističnoj. U tridesetak poglavlja, na tristotinjak stranica Bošnjak analizira hrvatsko pristupanje Europskoj uniji s najrazličitijih aspekata, nudi mnoštvo podataka, slika, grafikona, tablica, citata i drugih podataka na koje je u domaćem tisku proteklih godina bilo uistinu teško, ako ne i nemoguće naići. S te strane ova je knjiga vrlo dragocjena svima koje zanimaju činjenice u odnosima između Hrvatske i EU-a, bez obzira slagali se ili ne s autorovom temeljnom tezom da je za Hrvatsku politika ulaska u EU bez alternativa, zapravo, pogubna. Posebna vrijednost Bošnjakove knjige jezgrovit je, izravan…

Opširnije: %s

» 1 2 3 »

Postanite član

Ako ne želite pasivno promatrati kako poslušnici na vlasti našu Hrvatsku rasprodaju strancima i kako korak po korak ruše politički i gospodarski suverenitet hrvatskog naroda, onda NAM SE PRIDRUŽITE.

Želite nam pomoći?

JEDINO HRVATSKA se u poptunosti financira od članskih doprinosa i donacija. Stoga je svaka pomoć dobrodošla.

Copyright © 2014. Jedino Hrvatska. Design & hosting by Iqmedia