Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
img
img
img
img
img

Samostalna i suverena država

Samostalna i suverena država jedini je okvir koji Hrvatima može osigurati slobodu, kulturni napredak i materijalno blagostanje. Pobjedom u Domovinskom ratu hrvatski je narod stekao pravo da upravlja i gospodari zemljom za koju ga vežu ljubav, uljudba i povijesno iskustvo.

Hrvatska vojska

Samostalna i suverena država jedini je okvir koji Hrvatima može osigurati slobodu, kulturni napredak i materijalno blagostanje. Pobjedom u Domovinskom ratu hrvatski je narod stekao pravo da upravlja i gospodari zemljom za koju ga vežu ljubav, uljudba i povijesno iskustvo.

Hrvatska zemlja

Hrvatska zemlja, otoci, šume, rijeke, jezera i druga prirodna bogatstva moraju biti u vlasništvu hrvatskih građana i hrvatske države. Stranci ne mogu biti vlasnici hrvatskih prirodnih bogatstava.

Hrvatsko more

Hrvatsko more vlasništvo je hrvatske države. Isključivi gospodarski pojas mogu iskorištavati samo hrvatska država i hrvatski građani.

Hrvatsko gospodarstvo

O poljoprivredi, industriji, turizmu kao ni o drugim gospodarskim granama u današnjim se okolnostima, na žalost, ne može programski govoriti jer gospodarske programe donose metropole, a ne kolonije.

Šuba
Pluskvamperfekt Ispis E-mail
Utorak, 10 Srpanj 2012 17:52

chrysler_vEto, i to je odradjeno. Hrvatski papir svašta može progutati, ali tek, te hrvatske, uši? Nema toga što one ne mogu slušati, ili barem čuti. Naravno, radi se o našim, domaćim, ipak demokratskim ušima, ili bar papiru. Taj sigurno šuti i trpi. Recimo, svaki put kad (prvi) podpredsjednik vlade Čačić nešto kaže. Ministar gospodarstva je u listopadu 2009-e kažnjen s 500 kuna jer je stranački automobil parkirao na Markovom trgu na zabranjenom mjestu i, navodno bahato, odbio ga maknuti.

 
Vrieme rastanka Ispis E-mail
Petak, 22 Lipanj 2012 21:04

milanovic_cacic_linicRadimir Čačić, neimar politike, biznisa, graditeljstva, putova i tko zna čega ne, trenutačno i nie baš odviše popularna osoba u RH. Ili barem, u mnogim dielovima, sredinama, domovima. Iako je politika promjenjiva poput vremena, prilike su takve da se Radimirova reputacia sve više pretvara, rastući s godinama, u svojevrsnu konstantu domaćeg političkog neba, gdje uz poneku treperavu zvjezdicu sazvieždja više i ne vidimo, osim EU-a, entiteta koji manje zrači a više uvlači, te predstavlja atraktivnu crnu rupu prošle i sadašnje hrvatske političke astronomie. Daleko je veća zviezda od podpredsjednika Radimira bivša ministrica Mirela Holy, osoba s jasnim kompetenciama i stavovima, iako počesto i do bola naivna i izravna. Po tome je, medjutim, najsličnia upravo g. Čačiću, s kojim je u laganom nesuglasju već neko vrieme, pa bi se dalo zaključiti kako se tu vjerovatno radi o onoj izkustvenoj odbojnosti sličnih karaktera i stilova. Dočim bi se ''suprotnosti privlačile'' itd.

 
Ombla Ispis E-mail
Ponedjeljak, 18 Lipanj 2012 13:39

OmblaAko je car gol, premier je razodkriven. Plan 21 bio je fikcia – iako ne-znanstvena – baš kao i poslovični fikus bivšeg predsjednika Mesića, koji je Hrvatskoj napravio više štete nego sve bivše vlade zajedno. A to nie bilo lako. Zato se premier latio usluga raznih znalaca politike i inih družtveno-političkih disciplina. Tu izkaču i odlikuju se nekolicina ministara, a osobito titularni podpredsjednik, prvi medju drugima, onim ostalima. Iako nikom nie jasno zašto su potrebni – u tolikom broju i po kojem ključu – ima ih. Dovoljno da državu stoje, više nego što bi koštalo da ih ima – manje. Ili nitko. No, država zakrčena funkciama i jednako besmislenim titulama težko da može funkcionirati, ali je zato pravi mali birokratski raj. Za birače, kao što svi na svojim plećima osjećamo, to se sve više pretvara u – pakao. Uostalom, raja na zemlji sigurno nema. Ali pakla, to je već gotovo sigurno, itekako ima. Pitanje je samo, možemo li, onako znanstveno, odrediti koliko i gdje.

 
Kornjače Ispis E-mail
Četvrtak, 07 Lipanj 2012 14:09

turtlePovodom Svjetskog dana kornjača 27. je svibnja u zagrebačkom Zoološkom vrtu održan 'edukativni program'. Dan ranie, na udaljeno je Lastovo stupio dr. Ivo II i oduševljeno izgovorio: ''Nakon 20 godina jedino što nie ostvareno je gospodarski razvoj otoka''. Samo to? Od 2004-e godine navodno je RH uspjela odrediti, što su odradili ljudi zaduženi za taj urgentni problem, nekih 12% granica pomorskog dobra. Tempom kojim su krenuli, malo će nas dočekati 100%. Uostalom, nemamo ni taj Gospodarski pojas pa nikom ništa. Ne možemo niti cestovno iz Hrvatske u Hrvatsku, naravno radi se o Dubrovniku, bez ponižavajućeg čekanja, dvostrukog zaustavljanja na 'granici'. Ponudjena su rješenja hipokritski besmislena i nesvrhovita. Naše granice i dalje su nedefinirane, nejasne, maglovite. Ali i kornjače su dočekale svoj trenutak, svoj program, svoj Svjetski dan. Valjda će se i Lastovo gospodarski razviti, zajedno s hrvatskim pomorskim dobrom i cestovnom mrežom.

 
Naš slučaj Ispis E-mail
Petak, 01 Lipanj 2012 18:32

josipovi i trbuhU burnom tjednu u kojemu se u RH, kao i obično, ništa značajno ne dogadja, ali se dozlaboga puno priča i piše, istakao se (ponovno) predsjednik. On je uztvrdio, karakteristično pozitivan plus, kako je pred dvadesetak godina Hrvatska odaslala svietu poruku kako ''jedna mala zemlja, iako egzistencialno ugrožena i razorena, može biti uspješna''. Šteta, dr. Ivo II propustio je zaokružiti i poantirati svoju misao nekom prigodnom suvremenom porukom, koja bi odgovarala ovom uzbudljivom protegnutom trenutku, dok iščekujemo slavni ulazak i pridruživanje, a dućani za otkup plemenitih kovina niču kao gljive iza kiše. Recimo, porukom kako je danas Hrvatska i nadalje mala zemlja, egzistencialno i dalje ugrožena iako obnovljena, ali sve više neuspješna. Zašto čekati dvadeset godina, mogao je to već i danas reći. Naravno, onda bi mogao odmah dati ostavku, ali to u RH ne postoji, kao ozbiljna mogućnost, odnosno ''opcia''. Bilo bi to previše demokratski, čak i preodgovorno. Čemu to u Hrvatskoj?

 
Grauer Alltag Ispis E-mail
Subota, 26 Svibanj 2012 14:46

boina vlastU Hrvatskom se, nekad Državnom, Saboru svašta da čuti. Ne odnedavno, ne od jučer. Ima tu svega, od istine do bedastoća. I kako priliči i kako ne. Ali to je život, to je svakodnevica.

Naša su svakodnevica, recimo, i banke. Ne daju baš svakom kruha, niti s poljoprivredom imaju baš i neke prevelike veze, još manje s prehranom. Barem u Hrvata. Ministar agrikulture Jakovina, recimo, već pola godine kad god se pojavi na dalekovidnicama govori o težkim novcima iz EUropskih fondova. Bez da i natukne što je dosad poduzeo kako bi to imalo neke veze sa svakodnevicom. Ili bar budućnošću, jer i ta je neizbježna. Za razliku od novaca iz fondova, koje se da izgubiti. Ali, banke i tog čovjeka vesele, valjda. (Ta ipak su ''naše'', od prilike kao i sve ostalo u RH, pa tako i u Istri.) Slučajno, čusmo tako neki dan i neumornog, istarskog, supraelokventnog zastupnika Kajina. Izreče on jednu od onih kratkih mudrosti koje dugo ostaju u sjećanju: ''Ne bi bilo dobro da bankama nie dobro, jer bi onda svima nama bilo još gore''.

Osim što je to savršeno netočno, pa i nedokazivo, gotovo tautološki, premda je karakteristično za retoriku kakva odavno prevladava u Hrvatskom Saboru, nekad državnom – zaista je već i uvredljivo takvo što slušati.

 
Globotomia Ispis E-mail
Nedjelja, 20 Svibanj 2012 10:59

ferenak pusi i aiNostalgia za idiličnim socialističkim rajem na zemlji počiva na empiričkoj iluzii o obćoj sigurnosti i nekakvoj koliko kolektivnoj toliko individualnoj kvaliteti života, unatoč nepriateljskom okruženju agresivnog kapitalizma ili pak problematičnog varšavskog bloka. Nepriatelji po tadašnjim doktrinama nikad i nigdje nisu mirovali, već su neumorno vrebali ne prezajući niti od sofisticiranih tehnika i tehnologia ne bi li se infiltrirali i naudili nezaustavljivom pohodu samoupravnog socializma, ka svietloj i cvjetnoj budućnosti. Nakon što je Tito završio u Kući cvieća, stvari su ipak poprimile ponešto drukčie obrise i mirise, a 'država' kakvom se smatrala SFRJ počela je sve više truliti. Iznutra.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 27
donacije
 
JEDINO HRVATSKA se u poptunosti financira od članskih doprinosa i donacija.
 
Stoga je svaka Vaša pomoć dobrodošla!

Postanite dio tima

milovan

banjamin

damir

marjan

slaven

Posjetite linkove

amac

anteg

hkv

tompson

youtube

Izravno

HR Svijet

http://europskaunija.yolasite.com

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Izdavaštvo

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Damir Pešorda - Brod budala

Damir Pešorda - Brod budala 

Benjamin Tolić je rekao da je svaki od Pešordinih članaka 'zaokružena priča, koju pisac, braneći tradicionalne hrvatske vrjednote od naplavina zatornoga globalnog smeća, slasno ispreda oko aktualna događaja'.Tolić kaže da se Pešordine tekstove teško može opisati polemikama, jer u današnjoj Hrvatskoj nema ni uvjeta za polemiku.Hrvatska je vlast, kaže Tolić, prodala medijski prostor strancima i tako žrtvovala pluralizam hrvatskog društva monizmu tuđinskog interesa. Zbog toga danas u Hrvatskoj televizija, radio i visokonakladni dnevni i tjedni listovi,  danonoćno promiću inozemni probitak, a samo dva niskonakladna tjednika (Hrvatski list i Hrvatsko slovo), koji jedva vezuju kraj s krajem, brane elementarne hrvatske političke,…

Opširnije: %s

Benjamin Tolić -Sanaderova dionica

Benjamin Tolić -Sanaderova dionica 

Tolićeve kolumne same od sebe izrastaju u skladnu cjelinu, a knjiga "Sanaderova dionica" svojevrsna je sinteza Tolićevih ranijih djela..U njoj su objedinjeni ironijsko-satirični diskurs te jasan, izgrađen i originalan stil.Knjiga pruža literarni užitak uvida u stanje nacije u tijeku i na kraju Sanaderove dionice, kako bi literarni užitak, naravno bez autorove krivnje, mogao ostaviti i gorak okus.O knjizi su na predstavljanju govorili Damir Pešorda, autor Benjamin Tolić, Mate Kovačević i Stjepan ŠešeljPo Kovačevićevim riječima Tolić majstorskim umijećem klasičara daje presjek za Hrvatsku pogubna političkog mentaliteta."Nositelje tog mentaliteta Tolić prepoznaje u politici aktualnoga predsjednika Republike, Račanovoj šesteročlanoj koaliciji i Sanaderovu savezu za Europu,"…

Opširnije: %s

Marjan Bošnjak - EU? Ne hvala

Marjan Bošnjak - EU? Ne hvala 

Pogađate već da je riječ o 'euroskeptičnoj' knjizi ili, točnije rečeno eurorealističnoj. U tridesetak poglavlja, na tristotinjak stranica Bošnjak analizira hrvatsko pristupanje Europskoj uniji s najrazličitijih aspekata, nudi mnoštvo podataka, slika, grafikona, tablica, citata i drugih podataka na koje je u domaćem tisku proteklih godina bilo uistinu teško, ako ne i nemoguće naići. S te strane ova je knjiga vrlo dragocjena svima koje zanimaju činjenice u odnosima između Hrvatske i EU-a, bez obzira slagali se ili ne s autorovom temeljnom tezom da je za Hrvatsku politika ulaska u EU bez alternativa, zapravo, pogubna. Posebna vrijednost Bošnjakove knjige jezgrovit je, izravan…

Opširnije: %s

» 1 2 3 »

Postanite član

Ako ne želite pasivno promatrati kako poslušnici na vlasti našu Hrvatsku rasprodaju strancima i kako korak po korak ruše politički i gospodarski suverenitet hrvatskog naroda, onda NAM SE PRIDRUŽITE.

Želite nam pomoći?

JEDINO HRVATSKA se u poptunosti financira od članskih doprinosa i donacija. Stoga je svaka pomoć dobrodošla.

Copyright © 2014. Jedino Hrvatska. Design & hosting by Iqmedia