Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
img
img
img
img
img

Samostalna i suverena država

Samostalna i suverena država jedini je okvir koji Hrvatima može osigurati slobodu, kulturni napredak i materijalno blagostanje. Pobjedom u Domovinskom ratu hrvatski je narod stekao pravo da upravlja i gospodari zemljom za koju ga vežu ljubav, uljudba i povijesno iskustvo.

Hrvatska vojska

Samostalna i suverena država jedini je okvir koji Hrvatima može osigurati slobodu, kulturni napredak i materijalno blagostanje. Pobjedom u Domovinskom ratu hrvatski je narod stekao pravo da upravlja i gospodari zemljom za koju ga vežu ljubav, uljudba i povijesno iskustvo.

Hrvatska zemlja

Hrvatska zemlja, otoci, šume, rijeke, jezera i druga prirodna bogatstva moraju biti u vlasništvu hrvatskih građana i hrvatske države. Stranci ne mogu biti vlasnici hrvatskih prirodnih bogatstava.

Hrvatsko more

Hrvatsko more vlasništvo je hrvatske države. Isključivi gospodarski pojas mogu iskorištavati samo hrvatska država i hrvatski građani.

Hrvatsko gospodarstvo

O poljoprivredi, industriji, turizmu kao ni o drugim gospodarskim granama u današnjim se okolnostima, na žalost, ne može programski govoriti jer gospodarske programe donose metropole, a ne kolonije.

Šuba
dr Slaven Šuba: Crveno i žuto Ispis E-mail
Ponedjeljak, 18 Studeni 2013 16:08

Vlatko MarkovićDanas u Hrvatskoj, puno je toga prihvaćeno, iako nije baš prihvatljivo samo po sebi. Dapače, može se reći kako ima stvari koje su neprirodne, umjetne, beskorisne, besmislene, pa i protuprirodne, a potpuno su legalne – iako ne legitimne – te su našle svoj put do publiciteta, prije svega putem medija. A ti su uglavnom žute boje, uz pregršt časnih iznimaka.

 
dr. Slaven Šuba: Teletekst Ispis E-mail
Ponedjeljak, 18 Studeni 2013 15:31

 

U ime ObiteljiPredstavnici ''seksualnih i rodnih manjina'', kako kaže teletekst HRT-a, zatražili su od saborskih zastupnika da pokrenu postupak ocjene ustavnosti referendumskog pitanja inicijative ''U ime obitelji''. Zatražili su i potporu građana, putem slanja pisama zastupnicima. Oni drže kako je referendumsko pitanje ''utemeljeno na dubokim predrasudama i nesnošljivosti prema LGBT osobama i njihovim obiteljima''. Kažu i da ''većina ne smije i ne može odlučivati o pravima manjine'', dodajući kako je to ''nepravedno, ali i opasno''.

 
dr Slaven Šuba: Jeglendžije Ispis E-mail
Nedjelja, 03 Studeni 2013 22:49

 

Mirando MrsićČusmo ovih i nedavnih dana podosta komunikacijskog šuma. Unatoč šumu, puno je tu teških i sudbonosnih riječi te poruka. Znatan je udio ozbiljnosti, ali i podrugljivosti pa podsmijeha. Tako smo slušali da se ''zakon mora provoditi'', iako svatko normalan u ovoj zemlji, a takvih je – ipak – većina, usprkos tome što su neki ''okruženi samim luđacima'', zna i potpuno je svjestan činjenice da se zakoni u ovoj zemlji provode i štuju – uglavnom selektivno.

 
dr. Slaven Šuba: Zoran Milanović Vukovar (ne) doživljava Ispis E-mail
Nedjelja, 03 Studeni 2013 21:54

Zoran MilanovićU Hrvatskoj su odavno važni, odnedavno naglašeno bitni, osjećaji ''onih na drugoj strani''. Osjećaji Vukovaraca, kao i demokratske većine hrvatskog naroda u vlastitoj zemlji, slabog su odjeka. Barem kod vladajućih ''elita''. Ono što je njima najvažnije, to je da je Hrvatska ''lider u regiji''. Kakvoj regiji? Predsjednik Josipović, koji je na turneji po istočnoj ''regiji'', zacijelo ne bi negirao niti formulaciju koja bi spomenula turneju po Jugoslaviji, jer o tome se zapravo i radi. Ta i takva ''regija'', naime, nije nikakva prirodna regija već Jugoslavija, ne želimo li se lagati. 

 
Ćirilica simbolizira strah i teror Ispis E-mail
Nedjelja, 03 Studeni 2013 21:37

 

simbol agresijeVukovar je poseban hrvatski grad. Svi koji tamo žive posebni su, i (jer) imaju posebnu odgovornost. Mnogi od njih to razumiju, neki baš i ne. Mnogi od onih koji nisu Hrvati, a tamo žive i žele od Vukovara napraviti nešto drugo, isto tako to razumiju, vrlo malo među njima baš i ne. 

 
dr. Slaven Šuba: Snaga mudrosti Ispis E-mail
Nedjelja, 03 Studeni 2013 21:21

 

Slavko LinićU zemlji u kojoj više ništa nije važno, osim manjinskih prava, kao i osjećaja, ''onih na drugoj strani'', čovjek se pita u čemu je srž demokracije. Naša, domaća demokracija bila je i ostala u povojima. Zapravo, ona stara, nekad nepostojeća, jugoslavenska demokracija ipak je uznapredovala. Reklo bi se. Danas je ipak tu, premda kljasta, šepava, nedorasla. Hrvatska demokracija. Otprilike, kao i naš zdravstveni sustav, ili gospodarstvo, koji idu u suprotnom, silaznom smjeru. Naizgled?

 
dr. Slaven Šuba: Koncept ili koncert? Ispis E-mail
Utorak, 09 Srpanj 2013 22:31

EU konceptFantastične su te nagrade, u raznim sektorima od tzv. šire društvene važnosti. Čovjek radi svoj posao, plaćen je i zaštićen. I onda odjednom nagrada. Ekstra, povjetarac u leđa. Zbog tih ogromnih zasluga. Slično je s odlikovanjima. A i više s naimenovanjima. Strukture, u ovoj državi, odavno griješe. Na štetu? – ''Odlikovanja su dio zahvalnosti kojima društvo i država Hrvatska vrednuju vaš rad. Vi ste tome dali svoj obol i stoga vjerujem da će svima vama ova odlikovanja značiti poticaj za daljnji rad.'' – Reče S. Mesić, odlikujući uglednike među kojima i dr. I. Sanadera, u lipnju 2008. godine.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 29
donacije
 
JEDINO HRVATSKA se u poptunosti financira od članskih doprinosa i donacija.
 
Stoga je svaka Vaša pomoć dobrodošla!

Postanite dio tima

milovan

banjamin

damir

marjan

slaven

Posjetite linkove

amac

anteg

hkv

tompson

youtube

Izravno

HR Svijet

http://europskaunija.yolasite.com

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Izdavaštvo

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Damir Pešorda - Brod budala

Damir Pešorda - Brod budala 

Benjamin Tolić je rekao da je svaki od Pešordinih članaka 'zaokružena priča, koju pisac, braneći tradicionalne hrvatske vrjednote od naplavina zatornoga globalnog smeća, slasno ispreda oko aktualna događaja'.Tolić kaže da se Pešordine tekstove teško može opisati polemikama, jer u današnjoj Hrvatskoj nema ni uvjeta za polemiku.Hrvatska je vlast, kaže Tolić, prodala medijski prostor strancima i tako žrtvovala pluralizam hrvatskog društva monizmu tuđinskog interesa. Zbog toga danas u Hrvatskoj televizija, radio i visokonakladni dnevni i tjedni listovi,  danonoćno promiću inozemni probitak, a samo dva niskonakladna tjednika (Hrvatski list i Hrvatsko slovo), koji jedva vezuju kraj s krajem, brane elementarne hrvatske političke,…

Opširnije: %s

Benjamin Tolić -Sanaderova dionica

Benjamin Tolić -Sanaderova dionica 

Tolićeve kolumne same od sebe izrastaju u skladnu cjelinu, a knjiga "Sanaderova dionica" svojevrsna je sinteza Tolićevih ranijih djela..U njoj su objedinjeni ironijsko-satirični diskurs te jasan, izgrađen i originalan stil.Knjiga pruža literarni užitak uvida u stanje nacije u tijeku i na kraju Sanaderove dionice, kako bi literarni užitak, naravno bez autorove krivnje, mogao ostaviti i gorak okus.O knjizi su na predstavljanju govorili Damir Pešorda, autor Benjamin Tolić, Mate Kovačević i Stjepan ŠešeljPo Kovačevićevim riječima Tolić majstorskim umijećem klasičara daje presjek za Hrvatsku pogubna političkog mentaliteta."Nositelje tog mentaliteta Tolić prepoznaje u politici aktualnoga predsjednika Republike, Račanovoj šesteročlanoj koaliciji i Sanaderovu savezu za Europu,"…

Opširnije: %s

Marjan Bošnjak - EU? Ne hvala

Marjan Bošnjak - EU? Ne hvala 

Pogađate već da je riječ o 'euroskeptičnoj' knjizi ili, točnije rečeno eurorealističnoj. U tridesetak poglavlja, na tristotinjak stranica Bošnjak analizira hrvatsko pristupanje Europskoj uniji s najrazličitijih aspekata, nudi mnoštvo podataka, slika, grafikona, tablica, citata i drugih podataka na koje je u domaćem tisku proteklih godina bilo uistinu teško, ako ne i nemoguće naići. S te strane ova je knjiga vrlo dragocjena svima koje zanimaju činjenice u odnosima između Hrvatske i EU-a, bez obzira slagali se ili ne s autorovom temeljnom tezom da je za Hrvatsku politika ulaska u EU bez alternativa, zapravo, pogubna. Posebna vrijednost Bošnjakove knjige jezgrovit je, izravan…

Opširnije: %s

» 1 2 3 »

Postanite član

Ako ne želite pasivno promatrati kako poslušnici na vlasti našu Hrvatsku rasprodaju strancima i kako korak po korak ruše politički i gospodarski suverenitet hrvatskog naroda, onda NAM SE PRIDRUŽITE.

Želite nam pomoći?

JEDINO HRVATSKA se u poptunosti financira od članskih doprinosa i donacija. Stoga je svaka pomoć dobrodošla.

Copyright © 2015. Jedino Hrvatska. Design & hosting by Iqmedia