Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
img
img
img
img
img

Samostalna i suverena država

Samostalna i suverena država jedini je okvir koji Hrvatima može osigurati slobodu, kulturni napredak i materijalno blagostanje. Pobjedom u Domovinskom ratu hrvatski je narod stekao pravo da upravlja i gospodari zemljom za koju ga vežu ljubav, uljudba i povijesno iskustvo.

Hrvatska vojska

Samostalna i suverena država jedini je okvir koji Hrvatima može osigurati slobodu, kulturni napredak i materijalno blagostanje. Pobjedom u Domovinskom ratu hrvatski je narod stekao pravo da upravlja i gospodari zemljom za koju ga vežu ljubav, uljudba i povijesno iskustvo.

Hrvatska zemlja

Hrvatska zemlja, otoci, šume, rijeke, jezera i druga prirodna bogatstva moraju biti u vlasništvu hrvatskih građana i hrvatske države. Stranci ne mogu biti vlasnici hrvatskih prirodnih bogatstava.

Hrvatsko more

Hrvatsko more vlasništvo je hrvatske države. Isključivi gospodarski pojas mogu iskorištavati samo hrvatska država i hrvatski građani.

Hrvatsko gospodarstvo

O poljoprivredi, industriji, turizmu kao ni o drugim gospodarskim granama u današnjim se okolnostima, na žalost, ne može programski govoriti jer gospodarske programe donose metropole, a ne kolonije.

Šuba
Točka obrata Ispis E-mail
Srijeda, 18 Siječanj 2012 20:17

carl bildt with us secretary of state clintonProšli su izbori. Slavili smo Božić. Stigla je i još jedna, nova godina. Primakao se Referendum. To je posve nešto novo. Odlučujemo o ulazku u Europsku uniu, a trebali bismo glasovati u sjevernokorejskom ambientu, gdje sve moguće vrhuške svjetuju baš tako, jednoumno. Argumentovano, kako kaže Budimir Lončar, čovjek neobično inspirisan sopstvenim dostignućima, ma što to značilo, kao i postignućima RH na putu prema EU.

 
EU et circenses Ispis E-mail
Petak, 13 Siječanj 2012 12:19

eunoAko je ponekad i bilo dileme, ikakve, neke malecne. Nestade je. S razpisivanjem Referenduma, za ili protiv ulazka RH u EU, odpočeše otvoreno i ''bez uvijanja'', kako to govorahu nekad, unutar SFRJ. Tko je god živio u SRH i u RH, nekad i danas, dileme nema: situacia nikad nie bila toliko slična. Nevjerovatno, jednopartijašenje i današnje ''višestranačje'', daju podpuno istu atmosferu, ozračje pritiska, totalitarne sviesti koja nam dirigira i propisuje i prieti, sveudilj razglašavajući i slaveći ''demokraciu'', a u stvarnosti rugajući se sama sebi. A najviše, naravno, nama. Pardon, vama. Njima? Svima. Nama i drugima.

 
Gentleman Ispis E-mail
Utorak, 10 Siječanj 2012 15:27

ivojosipPo riečima predsjednika Josipovića, od kojih su već mnoge zagrebale po koricama novokomponiranih poviesnih razmišljanja, gdje god ta bila objavljena ili slavljena a čega ne nedostaje, jer poltronstvo je u naših medija i obsluživačke mašinerie medijske itekako razvieno, ''Hrvatska je približavanjem EU-u postala bolja i kvalitetnia država i bolje i kvalitetnie družtvo''. Tako oštroumno. Naime, nema tu ni slova o vanjskom dugu, nezaposlenosti, standardu, brojnim drugim brojevima koji o spomenutoj kvaliteti govore nešto diametralno suprotno.

 
Sav taj šlamperaj Ispis E-mail
Srijeda, 28 Prosinac 2011 08:33

slavko-linicCirkus je već odavno počeo, manipulacia još s prvim danom. Stigla je talibanizacia Hrvatske. Onaj prosječan Hrvat čim vidi i čuje za Slavka Linića kao ministra financia, ili Radimira Čačića u gospodarstvu, misli da je posriedi neka greška. Ili barem, da je u pitanju karneval.

 
Budućnost dolazi Ispis E-mail
Četvrtak, 22 Prosinac 2011 22:10

ljubojurcicProf.dr. Ljubo Jurčić i prof.dr. Slavko Kulić ugledni su ekonomisti, analitičari, znanstvenici. Ljudi koji razumiju hrvatsku stvarnost i realnost, kako gospodarsku tako i političku. Na žalost, ni predhodna ni nastupajuća vlast, nema za njih mjesta u svojim ekspertnim timovima i planovima. U ostalom, Jurčić je – na žalost – izgubio svojedobno utrku za predsjedničkog kandidata SDP-a, protiv skladatelja suvremene glazbe i stručnjaka za zatvorsku problematiku, prof. dr. Ive Josipovića, aktualnog predsjednika RH i nasljednika jednog drugog pravnika, čuvenog promicatelja transkontinentalne ekonomske ekspanzije RH, prema Libiji, Mongoliji, Kazahstanu, i ostalim oazama moderne industrije i tehnologije te drugih stožernih točaka skladnog gospodarskog razvoja u kontekstu 'neizbježne' globalizacije.

 
Nogomet Ispis E-mail
Četvrtak, 22 Prosinac 2011 07:55

footKaljuža u koju tone već godinama tzv. hrvatsko novinarstvo dobila je, predvidivo, novi uzmah. Ne samo da je osnovna karakteristika stalno doticanje dna; već poduže to traje pa se pretočilo u pomicanje dna. Teško da išta drugo i postoji osim tabloidne discipline, koja kao da nalaže svesrdno kopanje i neumorno prekopavanje po glibu i smetlištima. Događa se to, međutim, sa svrhom i po nalogu. Trenutno smo svjedoci razbuktalog crvenila, te dodvoravanja podobnim političkim opcijama kakvih se ne bi postidila niti najveća pera podaničkog spisateljstva, kakvima pisana povijest suvremena ali i bliža a i dalje, obiluju. Nomina sunt odiosa, zato nećemo pojedinačno i partikularno, već ćemo općenito i generalno. Naravno. Stvar je toliko očigledna a primjeri sežu u nedogled.

 
Eurozona Ispis E-mail
Utorak, 20 Prosinac 2011 15:03

eurozonaOdavno je već jasno, projekt ulaska RH u EU projekt je njezinog zatiranja. Kad već nije išlo oružjem, onda će ići 'mekom silom'. Još od pobjedonosnih devedesetih, očevidno je kako hrvatsko petokolonaštvo, tradicionalno umreženo i razprošireno, a istodobno i čvrsto ukorjenjeno, unutar svih pora stoljećima porobljavanog i pljačkanog naroda, treba samo nešto vremena kako bi se regrupiralo, pa krenulo u svoj osvetnički pohod spram državotvornih 'opcija', kako se to moderno, čak i u suvremenom  političkom žargonu, voli reći. Termin, uz 'brand', zasigurno jedan od najpopularnijih anglohrvatskih raskošnih termina, 'opcija' je tako elastična, tako fleksibilna, tako... prikladna. Čak, skoro za sve, osim za sam ulazak u EU. Taj nije nikad bio 'opcija', jer kako svi znamo, ''nema alternative''. Kad su je kmetovi imali?

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 10 od 25
donacije
 
JEDINO HRVATSKA se u poptunosti financira od članskih doprinosa i donacija.
 
Stoga je svaka Vaša pomoć dobrodošla!

Postanite dio tima

milovan

banjamin

damir

marjan

slaven

Posjetite linkove

amac

anteg

hkv

tompson

youtube

Izravno

HR Svijet

http://europskaunija.yolasite.com

You need Flash player 6+ and JavaScript enabled to view this video.


Izdavaštvo

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com
Damir Pešorda - Brod budala

Damir Pešorda - Brod budala 

Benjamin Tolić je rekao da je svaki od Pešordinih članaka 'zaokružena priča, koju pisac, braneći tradicionalne hrvatske vrjednote od naplavina zatornoga globalnog smeća, slasno ispreda oko aktualna događaja'.Tolić kaže da se Pešordine tekstove teško može opisati polemikama, jer u današnjoj Hrvatskoj nema ni uvjeta za polemiku.Hrvatska je vlast, kaže Tolić, prodala medijski prostor strancima i tako žrtvovala pluralizam hrvatskog društva monizmu tuđinskog interesa. Zbog toga danas u Hrvatskoj televizija, radio i visokonakladni dnevni i tjedni listovi,  danonoćno promiću inozemni probitak, a samo dva niskonakladna tjednika (Hrvatski list i Hrvatsko slovo), koji jedva vezuju kraj s krajem, brane elementarne hrvatske političke,…

Opširnije: %s

Benjamin Tolić -Sanaderova dionica

Benjamin Tolić -Sanaderova dionica 

Tolićeve kolumne same od sebe izrastaju u skladnu cjelinu, a knjiga "Sanaderova dionica" svojevrsna je sinteza Tolićevih ranijih djela..U njoj su objedinjeni ironijsko-satirični diskurs te jasan, izgrađen i originalan stil.Knjiga pruža literarni užitak uvida u stanje nacije u tijeku i na kraju Sanaderove dionice, kako bi literarni užitak, naravno bez autorove krivnje, mogao ostaviti i gorak okus.O knjizi su na predstavljanju govorili Damir Pešorda, autor Benjamin Tolić, Mate Kovačević i Stjepan ŠešeljPo Kovačevićevim riječima Tolić majstorskim umijećem klasičara daje presjek za Hrvatsku pogubna političkog mentaliteta."Nositelje tog mentaliteta Tolić prepoznaje u politici aktualnoga predsjednika Republike, Račanovoj šesteročlanoj koaliciji i Sanaderovu savezu za Europu,"…

Opširnije: %s

Marjan Bošnjak - EU? Ne hvala

Marjan Bošnjak - EU? Ne hvala 

Pogađate već da je riječ o 'euroskeptičnoj' knjizi ili, točnije rečeno eurorealističnoj. U tridesetak poglavlja, na tristotinjak stranica Bošnjak analizira hrvatsko pristupanje Europskoj uniji s najrazličitijih aspekata, nudi mnoštvo podataka, slika, grafikona, tablica, citata i drugih podataka na koje je u domaćem tisku proteklih godina bilo uistinu teško, ako ne i nemoguće naići. S te strane ova je knjiga vrlo dragocjena svima koje zanimaju činjenice u odnosima između Hrvatske i EU-a, bez obzira slagali se ili ne s autorovom temeljnom tezom da je za Hrvatsku politika ulaska u EU bez alternativa, zapravo, pogubna. Posebna vrijednost Bošnjakove knjige jezgrovit je, izravan…

Opširnije: %s

» 1 2 3 »

Postanite član

Ako ne želite pasivno promatrati kako poslušnici na vlasti našu Hrvatsku rasprodaju strancima i kako korak po korak ruše politički i gospodarski suverenitet hrvatskog naroda, onda NAM SE PRIDRUŽITE.

Želite nam pomoći?

JEDINO HRVATSKA se u poptunosti financira od članskih doprinosa i donacija. Stoga je svaka pomoć dobrodošla.

Copyright © 2014. Jedino Hrvatska. Design & hosting by Iqmedia